Ljudmila Razumovska - Draga Jelena Sergejevna

Započeo S.Teller, Novembar 14, 2024, 10:03:43 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

S.Teller

Ljudmila Razumovska

Draga Jelena Sergejevna

Prevod: Mirka Janković

LICA
Jelena Sergejevna
Ljalja
Volođa
Paša
Vića

MLADI u glas: Dobro veče, Jelena Sergejevna. Kako ste, Jelena Sergejevna?!
JELENA SERGEJEVNA: (Pljesne rukama) Gospode... deco... (Ruke joj brzo prelaze preko dugmeta kućne haljine i zamiru na grudima da prikriju izrez.) Izvinile... nisam se nadala
PAŠA: Draga Jelena Sergejevna...
VIĆA: (Upada mu u reč) U ime i po nalogu...
PAŠA: Ćuti, je l' ti ja ličim na debila? (Sa naglašenim patosom) Draga Jelena Sergejevna, u ime i po nalogu 10b razreda koji se nalazi na pragu neizvesnog, ali nesumnjivo prekrasnog, života, dozvolite da vam čestitam rodendan i poželim vam, draga Jelena Sergejevna, mnogo, mnogo, onoliko koliko je u ovom buketu cvetova, sreće, stvaralačkih uspeha u radu i dobrog, dodao bih čak, junačkog zdravlja kako biste vaspitali još mnogo pokoljenja ovakvih šmokljana kao što smo mi. Rečju, živeli! Ura! (Svi složno uzvikuju i pljeskaju.)
PAŠA: (Uručuje buket) Jelena Sergejevna, dopustite, u obraz...
VIĆA: I ja, i ja, Jelena Sergejevna? Čestitam!
LJALJA: Čestitamo, Jelena Sergejevna. I ovo je za vas. (Uručuje joj paket.)
VOLOĐA: Jelena Sergejevna, iz dubine duše! (Ljubi joj jednu ruku.) I od sveg srca. (Ljubi joj drugu ruku i predaje buketić ljubičica.)
(Pauza. Jelena Sergejevna se odjednom rasplače.)
MLADI u glas: Jelena Sergejevna! Pa šta je?! Mi smo to iz dubine duše! Od sveg srca! Od čitavog razreda, Jelena Sergejevna! Od srca...!
JELENA SERGEJEVNA: Dragi moji... ne... ne možete ni da zamislite... kako ste me... šta ste mi... (Briše suze) Hvala vam!
VIĆA: Jelena Sergejevna, pa što ste se rastužili? Pa mi smo to od srca! De, de! Još ćemo se i mi rasplakati.
Prijava/registracija

Facebook   Instagram   Tiktok