Vaskrsnja pogaca

Započeo jelajelena, Novembar 26, 2010, 06:19:22 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Vaskrsnja pogaca

Potrebno je:

4 komada  jaja
1 solja kiselo mleka
1/2 solje ulje
2 solje brasna
1 kesica kvasca
200-250 gr belog sitnog sira
1/2 kasikice soli ( po zelji)
kim za posipanje




Priprema:

Jaja umutite, dodajte kiselo mleko i ulje.
Promesajte i dodajte brasno  i kvasac prethodno narastao,I ovo dobro promesajte
Na kraju dodajte izdrobljeni sir( moze biti ovcji,mesan ili kravji po zelji.Oblikujte pogacu.
Stavite da se pece u tepsiju na temperaturu. od 180-200 `C

Od gore premazite jajetom i pospite kim




Farbanje lukovicom
Jedan od najpopularnijih načina farbanja jaja je kuvanje u ljusci od crvenog luka s motivima deteline, lišća, a sve to u starim najlonkama. Možete makazama sitno iseckati ljusku od crnog i belog luka. Jaje prekriti tako naseckanom ljuskom pa zamotati u čarapu. Na taj način ćete dobiti lep mermerni izgled. Ukoliko neko jaje naprsne, ništa ne smeta da ga pojedete jer je prirodno ofarbano. Sirće pomaže da jaje bolje primi boju.



Facebook   Instagram   Tiktok