Glavni meni

Kringel

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 12:37:56 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Kringel





Sastojci:
700 g brašna
1 kašičica soli
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
250 ml mlakog mleka
2 žumanca
50 g putera
150 g kačkavalja

Postupak:
1. Rastopiti kvasac sa kašičicom šećera u malo mleka. U posudu za mešenje prosejati brašno, dodati so, razmućen kvasac, mleko, žumanca i rastopljen puter pa umesiti glatko testo. Pokriti posudu plastičnom folijom i ostaviti na toplom mestu da testo naraste, pola sata do sat.
2. Radnu površinu posuti brašnom. Testo premesiti i razviti u pravougaonik debljine 1 cm. Narendati kačkavalj preko testa, i rukom ga "zalepiti" uz testo.
3. Uviti rolnu. Preseći je po dužini, ostavljajući jedan kraj nerasečen. Dva kraka uviti u pletenicu, pa im krajeve sastaviti pritiskanjem. Prebaciti na pleh, ostaviti oko pola sata na šporetu dok se rerna greje na 200°C. Peći oko pola sata ili dok vekna ne postane rumeno-zlatne boje.



Facebook   Instagram   Tiktok