Boranija

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 01:22:59 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Boranija

Sastojci:
500 g boranije
300 g junećeg ili telećeg ribića
2 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
2 šolje supe
1 kašika gustina
ulje
domaća vegeta (rednsiana pa osušena šargarepa, celer, paškanat, peršun...)
so
biber

Postupak:
1. Boraniju oprati, odseći krajeve. Mahunu iseći na 2-3 dela. Ja ovo radim zbog dece, a mahune se mogu ostaviti i duge. Crni luk iseckati na sitno, beli luk takodje. Meso iseckati na kockice veličine zalogaja.
2. U šerpi, na malo ulja (40-50 ml), izdinstati sitno iseckan crni luk posoljen jednom kašičicom soli. Pred kraj dinstanja dodati beli luk. Dodati i boraniju i dinstati tako još par minuta. Naliti supom i vodom, ili samo vodom, otprilike litar tečnosti treba da se doda. Ubaciti meso i pustiti da provri. Smanjiti temperaturu na 1/3 snage ringle i kuvati poklopljeno uz povremeno mešanje. Treba bar jedan sat da se kuva.
3. Na kraju dodati gustin razmućen sa malo vode, soli ako treba, malo bibera i dve kašike domaće vegete (ako koristite kupovnu vegetu dve kašike je previše), pa kuvati još 10-15 minuta uz povremeno mešanje.


Facebook   Instagram   Tiktok