avatar_jelajelena

Grasak

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 01:38:26 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Grašak sa junetinom



Sastojci:
1 pakovanje Frikom smrznutog graška
oko 250 g junećeg ribića
so ili začin "C"
2 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
malo ulja

Postupak:
1. Grašak izvaditi iz zamrzivača.
2. Meso iseckati na male komade, posoliti ili posuti začinom "C"
3. Crni luk iseći sitno, beli luk takodje, dodati pola kašičice soli. Zajedno na srednjoj vatri dinstati na malo ulja dok luk ne postane mek i staklast.
4. Dodati meso i nastaviti dinstanje na srednjoj vatri uz povremeno mešanje.
5. Dodati grašak pa naliti malo vode - toliko da ne pliva sav grašak u vodi, nega samo donja polovina, 50-100 ml otprilike. Šerpu poklopiti, nastaviti kuvanje na tihoj vatri dok grašak ne bude mekan. Dosoliti po potrebi.

Facebook   Instagram   Tiktok