Karadjordjeva na drugi nacin

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 01:41:29 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Karađorđeva šnicla na jos jedan nacin



Sastojci:

* 500 g teletine od buta
* 200 g kajmaka
* 2 jajeta
* brašno
* prezle
* ulje za prženje
* so
* biber

Priprema:

1.Zamoliti mesara da vam od buta odreže veće odreske koje će biti pogodne da dobijete velike smotuljke.
2.Izrezano meso posoliti i rastanjiti cekicem za meso.
3.U sredinu dodati kajmak, zarolati i učvrstiti čačkalicama.
4.Uvaljati u brašno, pa u jaje i prezle (najbolje sveže napravljene), odstraniti višak mrvica.
5.Zagrejati plitko ulje u serpi dok se oko vrška drvene varjace ne počnu stvarati mehurići. U vruću masnoću dodati šnicle i pržiti sa svake strane dok ne dobiju lepu boju. Probati čačkalicom da li je gotovo, da ne biste završili sa polusirovim mesom. Ova čačkalica ne smije imati roza tragove, već biti samo vlažna, ali čista.



Facebook   Instagram   Tiktok