Riblji ćevapi Ja sam ih spremala od oslića, ali može se upotrebiti bilo koja

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 03:33:04 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Riblji ćevapi

Ja sam ih spremala od oslića, ali može se upotrebiti bilo koja druga morska ili rečna riba. Služite ih uz kuvani krompir, kriške limuna i tartar sos.
Prijatno!

Sastojci
oko 250-300 g ribe
1 glavica crnog luka
1 kašika prezli (hlebne mrvice)
1 kašičica sode bikarbone
so
biber
aleva paprika

Priprema
Ribu odvojiti od kičmene kosti, samleti je na mašini za meso zajedno sa manjom glavicom crnog luka, pomešati sa kašikom prezli, posoliti, pobiberiti i dodati malo aleve paprike i kašičicu sode bikarbone.
Zatim rukom formirati ćevape ili pljeskavice, ređati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na oko 200-230°C oko 20-30 min.
Ispečene ćevape vrele poprskati mlakom vodom, prekriti ih salvetom i ostaviti ih da se u sopstvenoj pari prohlade.



Ja sam ih spremala od oslića, ali može se upotrebiti bilo koja druga morska ili rečna riba. Služite ih uz kuvani krompir, kriške limuna i tartar sos.
Prijatno!

Sastojci
oko 250-300 g ribe
1 glavica crnog luka
1 kašika prezli (hlebne mrvice)
1 kašičica sode bikarbone
so
biber
aleva paprika

Priprema
Ribu odvojiti od kičmene kosti, samleti je na mašini za meso zajedno sa manjom glavicom crnog luka, pomešati sa kašikom prezli, posoliti, pobiberiti i dodati malo aleve paprike i kašičicu sode bikarbone.
Zatim rukom formirati ćevape ili pljeskavice, ređati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na oko 200-230°C oko 20-30 min.
Ispečene ćevape vrele poprskati mlakom vodom, prekriti ih salvetom i ostaviti ih da se u sopstvenoj pari prohlade.


Facebook   Instagram   Tiktok