Riblje pljeskavice

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 03:36:15 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Riblje pljeskavice

Sastojci za 4 porcije
1 kg sitnije bele ribe (deverika, babuška, crvenperka, bucov...)
1 glavica crnog luka
2 češnja belog luka
so, biber
kašika sitno seckanog peršuna
1 jaje
1 zemička, natopljena u mleku

Priprema
Ribu očistiti, oprati i iseći na manje komade. Samleti je dva puta na mašini za meso (zajedno s kostima). Takođe samleti crni i beli luk i zemičku. Dodati so, biber, peršun i jaje, pa dobro rukom izmesiti. Od smese formirati pljeskavice i peći na vrelom ulju ili na roštilju.


Facebook   Instagram   Tiktok