Dagnje na buzaru

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 03:37:35 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Dagnje na buzaru



Sastojci   4
1,5 kg   dagnji
150 ml   maslinovog ulja
4 čena   belog luka
2 kašike   prezli
4 kašike   naseckanog peršuna
200 ml   belog vina
1 kašika   Vegete
   biber

Priprema
Dagnje očistite i operite.
Na zagrejano maslinovo ulje dodajte izgnječen beli luk, prezle, peršun, vino, Vegetu i biber.
Dodajte dagnje i kuvajte poklopljeno dok se dagnje ne otvore.
Posluživanje

Poslužite s belim hlebom.
Savet

Prilikom kupovine dagnji obratite pažnju da li su sveže, odnosno, čvrsto zatvorene. Školjke koje su otvorene u sirovom stanju sigurno nisu sveže i nisu preporučljive za jelo.

Facebook   Instagram   Tiktok