Krompir U Caksirama

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 04:44:14 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Krompir U Caksirama



Za pripremu Krompira u Caksirama,vam je potrebno:

oko 8 jednakih krompira.

kajma,sir,luk,cvarci....

Krompir dobro oprati i staviti u rernu.

Najbolje bi bilo kada bi se pekao u sporetu na drva,ali moze i u bilo kojoj rerni.

Ja ih stavim na pleh,koji sam prekrila folijom.

Peku se oko 45 min.

Najvaznije je u pripremi ovih krompira takozvano PRETRPAVANJE.

Naime,pecen krompir je potrebno prekriti sa dve do tri kuhinjske krpe da bi omeksao.

Moja baka je cesto tako pretrpan krompir stavljala pod jastuk. Kada sam spavala kod nje ,ujutru bih samo pruzila ruku pod jastuk i opipala jos tople krompire spremljene za dorucak.




Krompir poloviti premazati mileramom,kajmakom, serviran uz krisku svezeg sira od gore posut alevom paprikom,pravi je uzitak za nas vojvodjane

Moze se posluziti i sa blago pecenim sitnijim cvarcima,mesnatom slaninicom i crnim lukom.



Facebook   Instagram   Tiktok