Ledena tresnja

Započeo jelajelena, Oktobar 23, 2010, 01:43:27 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Ledena trešnja-bomba

trešnje
sladoled
ulje/maslac
200 ml biljnog šlaga/slatkog vrhnja


Ciniju kupolastog oblika dobro premažite uljem i obložite plastičnom folijom. Foliju dobro premažite hladnim maslacem.

Trešnje očistite od koštica i prerežite na pola.
Umutite biljni slag/slatko vrhnje.

Na dno cinije složite polovine trešanja (prerezani deo je okrenut prema vama) i tanko premažite njih i prostor među njima izmiksanim šlagom.

Nastavite slagati polovice trešanja uz zidove posude i lagano ih premazujte izmiksanim šlagom. Šlagom premazujte samo tanko po trešnjama i između njih, odnosno uz zidove posude, u sredini cinije treba ostati «rupa» koju ćete ispuniti sladoledom po želji.

U sredinu pažljivo rasporedite sladoled (sobne temperature) do polovice, pobacajte po njemu očišćene cele trešnje i po njima rasporedite ostatak sladoleda.
Stavite tortu u zamrzivač.

Kad se sladoled stvrdnuo istresite «tortu» na pladanj (cinija je premazana uljem pa to ne bi trebao biti problem, ali ako ne ide, gurnite vrh noža između zida cinije i folije i polako ih odvajajte pa onda istresite tortu; a možete i ciniju nakratko uroniti u vruću vodu). Odlepite foliju i ukrasite tortu po želji.

Količina trešanja i sladoleda zavisi o veličini cinije.



Facebook   Instagram   Tiktok