Čokoladne tortice sa kremom od sira

Započeo jelajelena, Novembar 07, 2010, 04:05:00 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Čokoladne tortice sa kremom od sira

Za 13 [trinaest] tortica vam je potrebno:

Za biskvit:
130 g maslaca
300 g šećera
3 jaja
120 ml mleka
160 g brašna
60 g gorkog kakaa
1 kasicica sode bikarbone
1/4 kasicice praška za pecivo
1/4 kasicice soli

Krema od sira
150 g Philadelphia sira
75 g šećera u prahu
60 ml vrhnja za šlag

Ganache
200 g tamne čokolade za kuvanje
200 ml vrhnja za šlag
1 žlica maslaca

Pećnicu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za tortu (22 cm) pobrašnite. Brašno, kakao, prašak za pecivo, so i sodu prosejte i dobro promešajte u jednoličnu smesu. U drugoj posudi maslac i šećer miksajte na najvećoj brzini dok ne dobijete jednoličnu smesu, dodajte jedno po jedno jaje i dobro promešajte, odnosno miksajte dok sve se ne ujednači. Smanjite mikser, dodajte pola količine brašna s kakaom, promešajte, pa malo mleka, opet promešajte, i nakon što promešate dodajte ostatak brašna i mleka. Istresite gustu smesu u kalup i pecite cca 40 minuta, zavisno od  sporeta, proverite čačkalicom. Ostavite da se ohladi 15 tak minuta, nožem prodjite oko ruba kalupa i maknite prsten, biskvit prerežite po pola i okruglim kalupom promera 5 cm od svakog izrežite po 13 krugova.
Za kremu lagano izmiksajte sir, dodajte mu šećer u prahu, dobro pomešajte pa dodajte slatko vrhnje i miksajte do željene gustoće.

Za ganache na pari otopite čokoladu iskidanu na komadiće i slako vrhnje. Kad smjesa bude jednolična maknite sa vatre, dodajte kasiku maslaca, dobro promešajte i ostavite da se ohladi.
Na svaku torticu nanesite malo kreme od sira poklopite drugim krugom i premažite čokoladnom kremom.



Facebook   Instagram   Tiktok