Belo jelo

Započeo jelajelena, Novembar 09, 2010, 04:50:16 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Belo jelo



Sastojci:
350 g krompira (dva srednja krompira)
500 g karfiola (jedna manja glavica)
200 g crnog luka (tri srednje glavice)
300 g kelerabe (jedna veća keleraba)
350 g tikvica (jedna veća tikvica)
2-3 čena belog luka
250 g svinjskog buta (4 manje tanke šnicle)
250 ml slatke pavlake
sok od 1/2 limuna
malo ulja
1 veza mirođije
beli biber
so

Postupak:
1. Krompir iseckati na sitne kocke, karfiol razdeliti na najsitnije cvetove (1-2 cm), pa zajedno naliti hladnom vodom, dodati ravnu kašičicu soli, kad provri kuvati 10-ak minuta, isključiti i ostaviti na toploj ringli.
2. Dok se krompir i karfiol kuvaju pripremiti ostalo - kelerabu naseckati na pločice pa na prutiće, tikvicama odstraniti središnji deo sa semenkama pa naseći na kockice, crni i beli luk iseckati sitno. Meso iseckati na malene kocke. Iscediti sok od limuna, mirođiju usitniti.
3. U široj šerpi ili dubljem tiganju propržiti crni luk na malo ulja, uz dodatak soli.
4. Dodati kockice mesa i beli luk, propržiti.
5. Dodati štapiće kelerabe, za stepen smanjiti vatru i nekoliko minuta kuvati uz povremeno mešanje, dok keleraba malo ne omekša. Treba da ostane malo "al dente".
6. Smanjiti vatru (3 od 6), dodati oceđen krompir i karfiol, ovlaš promešati da se krompir ne raspadne. Odmah dodati i tikvice, izmešati, kuvati 5 minuta, isključiti ringlu i ostaviti jelo na njoj.
7. U manjoj šerpi ugrejati slatku pavlaku, dodati sok od limuna, začiniti belim biberom i solju, i dodati seckanu mirođiju.
8. Preliti preko povrća i mesa, sve promešati.



Facebook   Instagram   Tiktok