Pelisterska tava

Započeo jelajelena, Novembar 09, 2010, 05:04:50 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pelisterska tava



Sastojci:
1 kg svinjkog karea
2 manje glavice luka
300 g šampinjona
200 ml belog vina
3-4 kisela krastavčića
1 kašika senfa
beli luk u prahu
so
biber

3 jaja
250 ml kisele pavlake

Postupak:
1. Meso iseći na tanke šnicle i dodatno istanjiti čekićem. Posoliti, pobiberiti i kratko prepržiti na tiganju.
2. Na ulje na kom se peklo meso dodati sitno iseckan luk, dinstati dok ne omekša (dodati još ulja/vode ako je potrebno). Zatim ubaciti pečurke isečene na tanke listiće, iseckane krastavčiće, senf, začine i naliti belim vinom i kuvati još malo.
3. Sipati polovinu sosa na dno vatrostalne posude, poredjati šnicle stepenato preko, pa sipati ostatak sosa preko. Izmešati 3 jaja i čašu pavlake i preliti preko, pa peći oko 30-45 minuta na 200°C.



Facebook   Instagram   Tiktok