Pileći ajmokac

Započeo jelajelena, Novembar 09, 2010, 05:21:58 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pileći ajmokac



Sastojci:
1 pile (oko 1.5 kg)
75 g putera
75 g brašna
750 ml supe
6 čenova sitno iseckanog belog luka
sok od pola limuna
beli biber
so





Postupak:
1. Pile skuvati u slanoj vodi. Kad se malo ohladi, meso cepkanjem odvojiti od kostiju. 750 ml supe odvojiti za sos.
2. Puter istopiti pa kratko upržiti polovinu belog luka. Dodati brašno pa pržiti još malo, na 2/3 snage ringle, mešajući sve vreme.
3. Dodati meso i promešati da se zaprška rasporedi po mesu. Dolivati supu iz tri puta, mešajući stalno. Temperatura i dalje treba da bude na 2/3 od maksimalne.
4. Na kraju umešati ostatak belog luka, sok od pola limuna, malo belog bibera i soli po ukusu. Kuvati sve još pet minuta.




Facebook   Instagram   Tiktok