Piletina sa jabukama i pečurkama

Započeo jelajelena, Novembar 09, 2010, 05:26:31 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Piletina sa jabukama i pečurkama

Sastojci:
4 veća pileća bataka (oko 1 kg)
2 srednje jabuke
400 g pečuraka
1 veći struk praziluka (300-400 g)
1 veza peršuna
1 limun
1.5 kašičica soli (1 u marinadu, 1/2 u porvće)
2 kašičice žutog šećera
50 ml + 1 kašika maslinovog ulja

Postupak:
1. Iscediti sok od jednog limuna, dodati jednu kašičicu soli i dve kašičice žutog šećera. Batake odvojiti od koske i iseći na komadiće veličine zalogaja, preliti pripremljenom marinadom i ostaviti oko pola sata.
2. Pečurke oprati, drške iseckati sitno a šeširiće ostaviti cele ili preseći na polovine. Praziluk iseći na kolutiće, a malo parče od par cm iseckati sitno. Jabuku iseći na kocke. Peršun iseckati sitno, pa sastaviti sa onim komadom praziluka koji je takodje iseckan sitno, sačuvati za kasnije dodavanje jelu.
3. Paralelno pripremati meso u jednom tiganju i povrće u drugom. Na 50 ml maslinovog ulja propžiti praziluk, iseckane drške pečuraka i jabuku. Kad omekša dodati ostale pečurke i dinstati na srednjoj vatri još 5-10 minuta, tj. dok pečurke ne budu gotove. U drugom tiganju na jednoj kašiki maslinovog ulja pržiti meso na jakoj vatri. Meso će pustiti svoj sok, a biće soka i od marinade pa će se meso praktično dinstati. Sva tečnost treba da uvri a meso da dobije zlatnu koricu. Skloniti sa vatre, sastaviti meso i povrće i dodati peršun sa seckanim prazilukom pa sve promešati. Poslužiti toplo.



Facebook   Instagram   Tiktok