ĆEVAPI

Započeo jelajelena, Novembar 09, 2010, 05:35:34 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

ĆEVAPI


Potrebno je:300 gr. svinjskog,300 gr. junećeg i 300 gr. jagnjećeg mesa.Sve samleti 2 puta pa dodati soli po ukusu, pola dcl.kisele i obične vode,1 umućeno belance( sa viljuškom),malo sode bikarbone. Meso dobro uraditi rukama da se dobije kompaktna masa. Ako treba dodati još malo vode.Praviti ćevape i peći.




Pileći ćevapi




Sastojci:
750 g mlevenog pilećeg mesa
250 g slanine
1 jaje
pola vezice peršina
2 čena belog luka
so
ulje



Postupak:
1. Piletinu i slaninu samleti u seckalici ili multipraktiku. Dodati jaje, peršun i sitno iseckan beli luk, posoliti po ukusu.
2. Namašćenim rukama vaditi po lopticu mase i razvaljati je medju dlanovima. Formirane ćevape ostaviti u frižideru par sati pre pe pečenja. Peći na grill tiganju, električnom ili pravom grillu. Poslužiti sa rustičnim krompirima.





Facebook   Instagram   Tiktok