Jastog «Plameni kardinal»

Započeo jelajelena, Novembar 10, 2010, 02:41:25 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Jastog «Plameni kardinal»

Sastojci za 4 porcije
- jastog od 1 kg,
- 2 glavice luka,
- 1 dl vinjaka,
- 1 dl slatke pavlake,
- 100 g maslaca,
- parmezan, peršun, i na vrh noža ljute paprike.

Priprema
U slanoj vodi skuvajte glavicu luka i peršun te uronite jastoga i kuvajte 20 minuta. Izvadite ga iz vode, i kad se ohladi, odvojte meso i isecite ga na kocke, pospite sitno seckanom glavicom crnog luka, ljutom paprikom i stavite na tihu vatru. Prelijte vinjakom i zapalite. Čim se plamen ugasi, umešajte pavlaku i pustite da se malo ukuva. Pospite parmezanom, stavite okolo kriške maslaca i sve zapecite nekoliko minuta u pećnici.



Facebook   Instagram   Tiktok