Đuveč sa somovinom

Započeo jelajelena, Novembar 10, 2010, 02:43:54 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Đuveč sa somovinom

Sastojci za 4 porcije
1 kg mladog crnog luka
4 paradajza
4 mlada krompira
patlidžan
tikvice
3 zelene paprike
peršun
celer
1/2 šolje pirinča
1 kg filea soma
biber
so


Priprema
Luk isecite na tanke kriške, paradajz na kolutove, a ostalo povrće na kockice. Sve dobro posolite, pobiberite, dodajte pirinač i dinstajte na umerenoj vatri. Sve dobro promešajte i prespite u pleh za pečenje. Dolijte vode da povrće ogrezne.

Za to vreme file od soma ispecite na roštilju, da ne bude skroz gotovo, pa ga isecite na komade i dodajte ga pripremljenom đuveču sa malo maslinovivog
ulja. Pleh stavite u hladnu rernu i pecite na umerenoj vatri.

Ovaj specijalitet je najukusniji ako se služi sa pavlakom.




Facebook   Instagram   Tiktok