avatar_jelajelena

Čokoladna torta sa kokosom

Započeo jelajelena, Novembar 12, 2010, 04:23:39 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Čokoladna torta sa kokosom



Odličnog ukusa, sa puno mlečne čokolade i kokosa!

za biskvitno testo: 4 jaja, 125 g šećera, malo soli, 4 kaš. vode, 1 ribana korica narandže, 125 g brašna, 100 g kokosovog brašna, 2 kašičice praška za pecivo /// za kremu: 6 listova belog želatina, 150 g gorke čokolade, 400 ml kokosovog mleka, 50 g šećera, 5 kaš. Batida de Coco (likera od kokosa), 1/2 l slatke pavlake /// za natapanje i dekoraciju: 8 kaš. Batida de Coco (likera od kokosa), 150 g mlečne čokolade, 30 g kokosovog brašna, oko 16 kom. kandiranih trešanja, 1/2 pak. čokoladnih dekor listića (npr. Schwartau)

Penasto mutiti jaja, šećer, so i vodu oko 8 minuta. Umešati kokos i prašak za pecivo. Testo staviti da se peče u podmazanu okruglu formu za torte vel. Ø 26cm, peći na 175°C, oko 30 minuta. Gotov biskvit, ohladiti i prerezati jednom, tako da dobijete dve kore.
Potopiti želatin. Čokoladu dodati u kokosovo mleko i zajedno sa šećerom rastopiti je nad vodenom parom. U masu dodati otoplen želatin, čim masa počne da se želira umešati čvrsto ulupanu slatku pavlaku. Dodati liker.
Kremom nafilovati donju koru preklopiti je gornjom, i ostaviti tortu u hladnjak da se steže oko 2 sata. Zatim je preliti otopljenom čokoladom i ukrasiti, kokosom, kandiranim trešnjama i čokoladnim listićima.



Facebook   Instagram   Tiktok