avatar_jelajelena

Klavir kocke

Započeo jelajelena, Novembar 13, 2010, 06:21:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Klavir kocke


Sastojci
Za biskvit:
6 jaja
100 g šećera
60 g mljevenih oraha
30 g kakaa
100 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
Za roladu:
5 jaja
100 g šećera
1 žlica ulja
2 žlice tople vode
80 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
Krema za roladu:
150 g maslaca
100 g čokolade
150 g mljevenih oraha
Bijela krema za biskvit:
80 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
200 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
750 ml mlijeka
200 g maslaca
Za glazuru:
150 g čokolade
30 g maslaca



Postupak
1. Pripremite smjesu za biskvit tako da jaja i šećer miješate električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu, a zatim lagano umiješajte smjesu oraha, kakaa, brašna i praška za pecivo. Izlijte u tepsiju (32x21 cm) obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.

2. Za pripremu rolade, električnom miješalicom izmiješajte jaja i šećer, pa umiješajte ulje, vodu i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Izlijte u tepsiju (40x32 cm) obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 20 minuta. Topli biskvit zarolajte pomoću papira za pečenje i ostavite da se ohladi.

3. Kod pripreme kreme za roladu u trećinu maslaca umiješajte rastopljenu čokoladu, mljevene orahe i ostatak maslaca. Kremom premažite ohlađeni biskvit za roladu i zarolajte. Kad malo odstoji, režite šnite debljine 1,5-2 cm.

4. Za pripremu bijele kreme pomiješajte brašno sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka te umiješajte u preostalo mlijeko kad zakuha. Kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, a zatim pustite da se ohladi. U ohlađenu kremu umiješajte razrađeni maslac.

5. Biskvit prerežite napola. Na prvu koru stavite pola bijele kreme, po njoj posložite ploške rolade, zatim prelijte ostatkom bijele kreme i stavite drugu koru biskvita.

6. Kolač prelijte čokoladnom glazurom, koju pripremite tako da u vrućem maslacu rastopite čokoladu.


Facebook   Instagram   Tiktok