Punjena focacca sa suvim mesom

Započeo jelajelena, Novembar 26, 2010, 05:30:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Punjena focacca sa suvim mesom

Sastojci:

540 gr mekog brašna

80 gr masti

14 gr svežeg kvasca

3 kašike maslinovog ulja

2 kašičice sitne morske soli

suhomesnati proizvodi po želji

Priprema:

Razmutite kvasac u 320 ml tople vode. Pomešajte brašno (sačuvajte malo za kalup) s mašću, kvascem i kašičicom soli da dobijete mekano i elastično testo. Uljem premažite pravougaoni pleh dimenzija 35x30 cm, pospite sa malo brašna, ubacite testo, razvucite ga direktno u plehu i ostavite ga pokrivenog da narasta na toplom mestu.
Kad se testo udvostruči, spljoštite ga dlanovima i površinu premažite mešavinom od 2 kašike vode i 2 kašike ulja. Ostavite ga opet da narasta dok se ne udvostruči.
Izbodite površinu vrhovima prstiju, pospite je preostalom solju i prebacite u zagrejanu rernu da se peče 30 minuta na 210°C  ili dok ne dobije zapečenu boju. Izvadite fokaču iz rerne, stavite je na žičani stalak da se rashladi, pa je poslužite uz suvi vrat i suhomesnatu kobasicu ili druge suhomesnate proizvode.



Facebook   Instagram   Tiktok