Pizze made in Italy- Crni luk, pinjoli i tunjevina

Započeo jelajelena, Novembar 26, 2010, 06:02:14 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pizze made in Italy- Crni luk, pinjoli i tunjevina

Sastojci:

testo

500 gr oštrog brašna

25 gr svežeg kvasca

1 kašičica šećera

so

fil

300 ml sosa od paradajza

300 gr mocarele

2 glavice crnog luka

200 gr tunjevine u ulju bez dodataka izvagajte je kada je ocedite

50 gr pinjola

bosiljak

maslinovo ulje

so i biber

Priprema:

Izmrvite kvasac u činijici, dodajte mu kašiku-dve tople vode i šećer pa ga ostavite da nadođe.
Sipjate brašno na radnu površinu u obliku kupe i napravite udubljenje na vrhu. Tu sipajte so, nadošli kvasac, toplu vodu oko 300 ml, pa počnite da mesite mešajući brašno ka sredini.
Mesite rukama sve dok ne postane glatko i elastično. Stavite ga u veći sud, pokrijte vlažnom krpom, ali tako da ne dotiče testo. Ostavite ga da narasta na toplom mestu 2 sata, dok ne udvostruči volumen.
Oljuštite obe glavice luka, isecite ih na tanka rebarca i pržite u tiganju na malo ulja dok ne omekša. Posolite.
Zagrejte rernu na 250°C.

Podelite testo na 4 loptice. Svaku rukama razvucite direktno u plehovima, formirajući 4 diska.
Premažite testo sosom od paradajza, odozgo rasporedite krupno seckanu mocarelu, crni luk, tunjevinu i pinjole. Prelijte mlazom ulja i začinite sveže mlevenim biberom.
Pecite 15 minuta, pa ukrasite s pokojim seckanim listom bosiljka.



Facebook   Instagram   Tiktok