Pita od Kajsija

Započeo jelajelena, Novembar 26, 2010, 06:12:26 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pita od Kajsija

Potrebno je:


½ Kg.brasna
1kvasac
2 jajeta
100 ml. mleka
100 gr. putera

2 vece jelovne kasike mladog kajmaka
1 Kg. kajsija ili sljiva cepaca

korica izrendanog limuna
2 vanil secera
malo ruma
cimet po volji
200 gr. secera
150 gr. domaceg pekmeza od kajsija,bez obzira da li ih pravitee sa sljivama,uvek koristite pekmez od kajsija

nacin pripreme:


Kvasac potopiti u 1dcl mleka sa dve kasike secera da nadodje.

Dok kvasac raste izraditi brasno sa puterom i kajmakom,izrendanom koricom limuna i vanil secerom.

Kada je kvasac spreman napraviti udubljenje u brasnu i sipati mleko sa kvascem,te razbiti dva jajeta i sve lepo zamesiti.




Testo treba da bude lepo i glatko.

Kajsije oprati prepoloviti na pola i izvaditi kostice.

Testo razvuci na dasci u velicini pleha,ja sam koristila okrugao pleh,moze i cetvrtast.




Testo treba da pokrije dno i zidove tepsije.



Preliti dno sa rumom,ako su kajsije vodenastije i socne,dodati malo hled

bnih mrvica-ja sam ih malo prepekla u tiganju.




Poredjati kajsije,gusto da pokrije dno,posuti ih cimetom i vanil secerom i secerom.



Peci oko 45 min.

Voce treba da je ravnomerno i lepo peceno




Zatim ugrejati pekmez od kajsija i kulinarskom cetkicom premazati pitu te je dopeci 5-10min.

Posluziti uz slag.



Facebook   Instagram   Tiktok