Čokoladni sufflee

Započeo jelajelena, Decembar 21, 2010, 12:36:51 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Čokoladni sufflee

90 g tamne čokolade (oko 64 posto kakaa)
jušna kasika kakaa
2 zumanca
90 g bjelanjaka
30 g mlijeka
30 g kristal šećera




Način pripreme


Čokolada, mleko, kakao i šećer otapaju se u posudi koja se grije vrelom vodom u većoj posudi (tzv. banjamarija). Kada se čokolada otopi dodaju se žumanci i mešaju pjenjačom dok se ne dobije jednolična masa, a temperatura je celo vreme ispod 100 stupnjeva. Posebno se umute belanca i njihova se pena pažljivo i lagano umeša u prvu masu pazeći da se ne izgubi penastost. Vatrostalne posude namažu se maslacem i pospu šećerom u prahu. Uspe se masa i peče osam minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva




Facebook   Instagram   Tiktok