avatar_jelajelena

Teletina s portom

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 01:06:09 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena



Teletina s portom

Vino do Porto, proizvod portugalske doline Douro, slatko je vino bogatog ukusa, teško i s visokim procentom alkohola. Obično se služi kao desertno vino uz sir ili aperitiv, a mi smo njime oplemenili teletinu.


Sastojci    4
600 g    teletine od buta
100 g    korenastog povrća (šargarepa, celer, peršun)
20 g    maslaca
2 kašike    ulja
150 g    luka
2-3 kašičice    Vegete pikant
    anis
100 ml    Pasiranog paradajza Podravka
3 češnja    belog luka
50 ml    crvenog porta
Za posipanje:
1 kašika    seckanog peršuna

Priprema
Teletinu naseckajte na kocke, a korenasto povrće očistite i naseckajte na manje kockice.
Na mešavini maslaca i ulja propržite pripremljenu teletinu.
Dodajte naseckani luk, pripremljeno korenasto povrće, kašičicu Vegete pikant i anis. Nalite vodom i nastavite da dinstate dok meso ne omekša.
Pred kraj kuvanja umešajte pasirani paradajz, naseckani beli luk, preostalu Vegetu pikant i dodajte vino.
Posluživanje

Poslužite uz kuvani krompir, njoke ili pirinač.
Savet

Po potrebi dodajte 50-100 ml vode, kratko prokuvajte i pospite peršunom.



Facebook   Instagram   Tiktok