Pile u kukuruznom brašnu

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 01:11:09 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pile u kukuruznom brašnu

Pohovanu piletinu vole svi! Iz tradicionalne međumurske kuhinje dolazi ovaj jednostavni recept za piletinu iz rerne, koji će vas poštedeti dosadnog umakanja u jaja i prezle. Od kukuruznog brašna bataci će biti posebno hrskavi!



Sastojci   6
1 kg   pilećeg mesa za pohovanje (bataci, karabataci i belo meso)
60 g   kukuruznog brašna
1 kašika   Vegete
200 ml   ulja

Priprema
Komade piletine natrljajte Vegetom, uvaljajte ih u brašno i stavite u tepsiju s vrelim uljem.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta.
Kad je meso napola pečeno, okrenite ga.
Posluživanje

Poslužite uz pečeni krompir i zelenu salatu.
Savet

Za aromatičniji ukus piletine možete koristiti Vegetu Twist piletina.

Facebook   Instagram   Tiktok