Jagnjetina na australijski način

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 01:14:02 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Jagnjetina na australijski način

Ako niste ljubitelj samo jagnjetine s ražnja i radoznali ste za kulinarske specijalitete, predlažemo zanimljivo putovanje do australijskih rerni. Kakvo otkriće!



Sastojci   6
6   jagnjećih potkolenica ili jagnjeći but (oko 2 kg)
1 glavica   luka
2   veća krompira
2   šargarepe
2   stabljike celera
4-6 čena   belog luka
400 g   Pelata Podravka
400 g   konzerviranog belog graška
1 šoljica   suvog belog vina
2 kašike   Vegete
1 kašika   suvog origana
1 kašika   slatke mlevene paprike
   malo vode

Priprema
Propržite jagnjetinu na malo maslinovog ulja dok ne dobije lepu boju.
U sredinu velike, duboke tepsije složite jagnjetinu, a oko nje naseckano korenasto povrće. Završite s paradajzom i graškom, pobiberite ili pospite čilijem.
Nakon toga dodajte vino, koje ste prethodno zagrejali i pomešali s Vegetom, origanom i mlevenom paprikom. Po potrebi dodajte malo vode tako da tečnost bude do polovine tepsije. Sve pospite ruzmarinom i listićima žalfije.
Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C najmanje 2 sata.
Posluživanje

Pečenu jagnjetinu poslužite s prepečenim hlebom.
Savet

Po želji, možete napraviti mešavinu sitno narendane limunove korice, belog luka i peršuna u malo maslinovog ulja i poslužiti uz ovo jelo.

Facebook   Instagram   Tiktok