Musaka sa mlevenim mesom i pirincem

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 01:33:14 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Musaka sa mlevenim mesom i pirincem







Sastojci
1/2 kg. mlevenog mesa
1 kg. krompira
1 glavica luka
1 soljica pirinca
1 soljica soka od paradajza
so, biber, malo slatke paprike
kasika vegete
3 dcl. mleka
2 jaja
3 kasike pavlake

Priprema
Luk i meso staviti zajedno da se dinstaju, dodati paradajz sok, pirinac, zacine i malo vode. Dinstati na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Nije potrebno vise jer ce se kasnije sve zapeci u dovoljno tecnosti u rerni, tako da pirinac nece biti tvrd.
Krompir izrendati i posoliti, u nauljenu tepsiju rasporediti polovinu, preko staviti izdinstano meso, zatim ostatak krompira.
Jaja umutiti sa pavlakom, dodati mleko, malo posoliti, izmesati sve zajedno i sipati preko musake. Treba da prekrije sav krompir, nece biti previse mleka, sve ce to krompir i meso upiti. Musaka ce biti socna a gornji sloj lepa, hrskava korica.
Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.


Facebook   Instagram   Tiktok