avatar_jelajelena

File steak na povrću

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 01:36:06 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

File steak na povrću

Sastojci   4
800 g   goveđeg filea
3-4 kašike   maslinovog ulja
1   crvena paprika
1   praziluk, samo beli deo
4   krompira srednje veličine
   so
   biber
2 kašičice   Vegete
Za garniranje:
   mešavina maslaca, belog luka i peršuna



Priprema
Papriku očistite, isecite napola, odstranite joj žilice pa je narežite na tanke rezance.
Praziluk takođe dobro operite i iseckajte na rezance. Tako pripremljeno povrće stavite na zagrejano ulje u tiganj s debelim dnom i kratko propržite, a tokom pečenja dodajte biber i Vegetu.
Krompir krupno narendajte i malo posolite. U teflonskom tiganju zagrejte maslinovo ulje pa stavite da se peče krompir, ali ga rasporedite na četiri dela. Krompir lopaticom pritisnite da se bolje zapeče.
Po površini krompira rasporedite pečenu papriku i praziluk, koje ste takođe razdelili na četiri dela. Preko toga stavite ponovo rendani krompir i takođe pritisnite lopaticom. Sve zajedno okrenite kako bi se krompir zapekao i s druge strane. Nakon toga pogačice od povrća prenesite na nauljeni pleh i stavite u rernu zagrejanu na 180°C. Pecite oko 10 minuta.
Dok se povrće peče u rerni, pripremite odreske. Goveđi file isecite na četiri odreska i istucite. Premažite ih uljem, posolite i pobiberite krupno mlevenim biberom pa stavite da se peče na ugrejani tiganj ili na ploču za roštilj. Odreske pecite sa svake strane 2 do 3 minuta, zavisno od toga želite li jače ili slabije pečene.
Posluživanje

Pogačice od krompira s povrćem složite na ugrejani tanjir i na njih stavite pečene odreske. Na svaki odrezak stavite maslac koji ste pre toga izmešali sa seckanim peršunom, belim lukom, malo soli i biberom.
Savet

Ako nemate dovoljno veliki tiganj, krompir s povrćem možete da pečete u manjem teflonskom tiganju, za svaki odrezak posebno.
Mala tajna

Meso se prvo peče na ulju, a zatim mu aromatični maslac daje potrebnu mekoću i aromu.

Facebook   Instagram   Tiktok