Rolat od mesa pod sačem

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 01:37:12 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Rolat od mesa pod sačem



Sastojci   8  
2 kg   teletine
4 kašike   ulja
60 g   sušene slanine (pančete)
2 čena   belog luka
   peršun
   biber
   so
2 kg   krompira
1 kašika   Vegete

Priprema
Slaninu, peršun i beli luk sitno naseckajte, dodajte Vegetu, po želji malo limunovog soka i sve dobro izmešajte.
Meso oblikujte u veliki odrezak. Istucite ga, malo posolite i pobiberite. Premažite ga pripremljenom mešavinom i savijte u rolat. Vežite ga koncem i posolite.
U pleh koji ovde zamenjuje roštilj stavite ulje i krompir isečen na deblje kriške. Posolite ga, pobiberite i izmešajte.
Na krompir stavite pripremljen rolat i dobro poklopite ili prekrijte aluminijumskom folijom.
Stavite da se peče u rernu koja je prethodno zagrejana na 200°C. Kada je rolat napola pečen, okrenite ga, po potrebi zalijte s malo vode i nastavite tako poklopljen da pečete do kraja. Ukupno pecite oko sat i po.
Posluživanje

Pečenom rolatu skinite konac, isecite ga na kriške i poslužite zajedno s krompirom i salatom po želji.
Savet

Teletinu možete zameniti jagnjetinom ili svinjetinom.
Mala tajna

Aluminijumsku foliju je važno da dobro pričvrstite za krajeve pleha kako se meso za vreme pečenja ne bi osušilo

Facebook   Instagram   Tiktok