Piletina

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 01:39:53 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Piletina _à la Kijev_

oš jedan način kako da obična svakidašnja piletina, stavivši u nju samo malo maslaca sa začinima, čak i bez mnogo napora i umeća, postane zanimljivo, ukusno i novo, međunarodno prihvaćeno jelo.



Sastojci   4
2 kom   pilećih prsa
   so
   limunov sok
   ulje za prženje
Za začinjeni maslac:
100 g   maslaca
2 kašike   naseckanog peršuna i vlašca
   biber
1 kašika   Vegete
Za paniranje:
3 kašike   Pšeničnog glatkog brašna
2   jaja
150 g   prezli

Priprema
Maslac penasto umutite, dodajte naseckani peršun i vlašac, začinite biberom i Vegetom. Dobro izmešajte i tako pripremljeni maslac oblikujte u tanki valjak. Zamotajte u foliju i stavite u frižider da očvrsne.
Filetirana pileća prsa (4 odreska) lagano izlupajte, malo posolite i nakapajte limunovim sokom.
Rashlađeni maslac razrežite na četiri komada. Na svaki odrezak stavite po jedan i savijte odreske u obliku rolada.
Uvaljajte ih u brašno, razmućena jaja i prezle pa pržite u vrućem ulju desetak minuta.
Posluživanje

Uz pohovanu piletinu kao prilog poslužite rizi-bizi ili prženi krompir.
Savet

Maslac pripremljen na ovaj način možete upotrebiti kao dodatak uz razne pečene odreske.
Mala tajna

Kako Vam se meso ne bi nakon zamotavanja otvaralo, dobro ga prethodno stanjite tučkom za meso.

Facebook   Instagram   Tiktok