Junetina u saftu od vina, belog luka, orasa

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 01:40:47 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Junetina u saftu od vina, belog luka, orasa

Jelo sa Poloponeza...
Vino, beli luk, limunov sok, mleveni orasi..kombinacija koja daje prelep ukus ovom jelu...




Sastojci

1 kg. juneceg mesa
10 cesnjeva belog luka
1 dcl. maslinovog ulja
1 dcl. belog vina
malo cimeta (ovo po zelji)
3 kasike sveze cedjenog limunovog soka
2 dobro zrela paradajza
5 kasika mlevenih orasa

Priprema

Prokuvati na kratko (1 minut)neociscen beli luk,izvaditi ga iz vode i kada se malo prohladi ocistiti ga i iseci na polovine.
U serpu u koju smo sipali ulje,poredjati komade mesa,zaliti vinom, zatim limunovim sokom, dodati beli luk,izrendan paradajz, so, biber i zaliti sa malo vode.
Dinstati uz povremeno mesanje na srednjoj temperaturi oko sat vremena dok meso ne omeksa. Pred kraj kuvanja dodati mlevene orase i kuvati jos nekoliko minuta.
Po zelji u jelo mozete dodati kasikicu secera.

Facebook   Instagram   Tiktok