Patka s mlincima

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 01:41:58 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Patka s mlincima

Već ste se bili u situaciji da strancima pokušavate opisati "mlince". I sigurno ste došli do zaključka da ih je najlakše objasniti – probanjem! Još kad su posluženi zajedno sa sočnim pečenjem hrskave korice...



Sastojci   6 — 8
1   patka (oko 3 kg)
2 kašike   Vegete
1 veća   jabuka
50 ml   ulja
Za prilog:
350 g   mlinaca
1 kašika   soli
Za premazivanje:
1 kašika   meda
1 kašika   ulja
1 kašika   sirća

Priprema
Utrobu i spoljni deo očišćene patke natrljajte Vegetom.
Patku stavite na pleh, a u utrobu joj stavite jabuku. Prelite je zagrejanim uljem, sa oko 50 ml vode i pecite u pećnici zagrejanoj na 180°C 2,5-3 sata. Tokom pečenja, patku prelivajte masnoćom od pečenja i sa malo vode.
Med pomešajte sa uljem i sirćem, pa pred kraj pečenja (oko 30 minuta) ovom mešavinom premažite patku.
Pečenu patku izvadite, a iz pleha odlijte suvišnu masnoću.
Mlince skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i pomešajte sa preostalom masnoćom u kojoj se pekla patka.
Posluživanje

Patku narežite i poslužite sa pripremljenim mlincima i salatom po želji.
Savet

Kako Vam kožica patke ne bi izgorela, nakon 1,5 sat pečenja prekrite je aluminijskom folijom.

Facebook   Instagram   Tiktok