avatar_jelajelena

Torta od bele čokolade i jagoda

Započeo jelajelena, Januar 12, 2011, 07:52:14 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Sastojci

Za biskvit
100 gr. bele cokolade
125 ml. slatke pavlake
125 ml. jogurta
100 gr. secera
3 jaja
250 gr. brasna
1 kesica praska za pecivo
malo ruma i vanile
60 gr. putera









Krema

500 ml. slatke pavlake
350 gr. bele cokolade
oko 500gr. jagoda
za dekoraciju slag ili ulupana slatka pavlaka
Priprema
Ugrejte rernu na 170C.
Slatku pavlaku ugrejte do tacke kljucanja pa prelijte preko bele cokolade. Promesajte da se cokolada otopi. Prohladite pa u to dodajte jogurt.
Puter umutite penasto sa secerom, vanilom i rumom, pa dodajte jedno po jedno jaje. Naizmenicno dodajte prosejano brasno kome ste dodali prasak za pecivo i smesu od otopljene bele cokolade. Mutite kratko dok se smesa ne ujednaci.
Pecite u dva kalupa promera 25cm. koja ste oblozili pek papirom, dok se ivice biskvita blago ne zarumene.
Za kremu, pavlaku ugrejte i prelijte preko bele cokolade dok se ne otopi. Ostavite par sati da se prohladi i malo ocvrsne pa umutite mikserom dok ne postane penasto.
Redjajte biskvit, polovinu kreme po njoj poredjajte narezane jagode, drugu polovinu kreme i opet biskvit. Dekorisite slagom i jagodama :)


Posluživanje

Da bi vam jagode na torti duze ostale sveze i da bi bile lepe i sjajne, nakon sto ih poredjate lagano ih cetkicom premazite sa malo dzema.




Facebook   Instagram   Tiktok