Italijanska torta

Započeo jelajelena, Januar 12, 2011, 08:02:11 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena


    3 jaja
    100 g putera
    100 g šećera
    100 g brašna
    150 g čokolade





Standardni kalup za tortu obložite peki papirom, a rernu zagrejati na 225°C. Puter i čokoladu istopite, u posebnoj posudi umutite žumanca i šećer, pa u tu masu dodajte rastopljenu čokoladu i puter, zatim brašno i na kraju sneg od tri belanca. Masu uspite u kalup i pecite u rerni na 200°C 20-setak minuta. Gotovu tortu izvadite iz kalupa, stavite je na tanjir za posluživanje i kada se ohladi prelijte glazurom od čokolade.

Glazuru ćete dobiti na sledeći način: 100 g čokolade za kuvanje izlomite i stavite u manji sud. Taj manji sud stavite na nešto veću šerpu sa ključalom vodom (kuvanje na pari) u čokoladu sipajte kašičicu ulja i kašiku mleka. Mešajte sve vreme dok ne dobijete glatku čokoladnu masu (po potrebi dodajte još malo mleka). Preko glazure, po torti, rasejte šećer u prahu.


[/list]

Facebook   Instagram   Tiktok