Torta od pilećih grudi

Započeo jelajelena, Januar 19, 2011, 09:26:14 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Torta od pilećih grudi

 

 

Sastav:

 
5-6 komada celih pilećih grudi
2 čaše kisele pavlake
oko 1/2 kg kačkavalja
4-5 komada jaja
brašno
buter ili margarin
so, biber, začin "C"

 

Način pripreme:

 
Pileće meso odvojiti od kosti, odstraniti kožu i iseći na odreske. Od jednih grudi treba da se dobiju 4 odreska. Jako posoliti i nešto slabije pobiberiti, pa staviti na stranu bar sat-dva.

Zatim od pavlake, 1-2 cela jajeta, ravne kašike brašna, soli i bibera izmešati sos kojim ćemo preliti meso prilikom pečenja. Okruglu posudu od dobro iznutra namazati buterom ili margarinom. Sledi paniranje mesa: svaki odrezak (oceđen od viška tečnosti) redom uvaljati u brašno, razmućena jaja i rendani sir.

Vodite računa - ovo jelo zahteva jako puno sira! Ređati u posudu u slojevima, tako da komadi lepo naležu jedan uz drugog. Preporučljivo je slojeve ređati unakrst. Na kraju se sve prelije sosom od pavlake.
Rernu uključiti tek kada se u nju stavi posuda. U zavisnosti od količine, peče se oko 50-60 minuta, sve dok se na površini ne pojavi lepa reš korica.

Kada je jelo izvađeno iz rerne sačekati nekoliko minuta, posle čega ćemo ga lako istresti na ovalnu posudu za serviranje. Sačekati da se jelo malo ohladi i sir se stegne pa seći na kriške, kao tortu.

Facebook   Instagram   Tiktok