Bosanska pogača

Započeo jelajelena, Januar 26, 2011, 02:35:08 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Bosanska pogača



INFO

Vrijeme pripreme:
30 minuta

Zahtjevnost:
Lagano

Način posluživanja:
Bosanska pogača se jede topla, a poslužite je sa slatkim kajmakom.

Savjet:
Pogaču nikad ne režite nožem, već je lomite rukama.
Sastojci1 kg   Brašno
1/2 čaše   Kiselo mlijeko
Na vrh noža   Soda bikarbona (ili prašak za pecivo)

1.

Brašno pomiješajte sa solju i sodom bikarbonom ili praškom za pecivo, pa zamijesite sa kiselim mlijekom i mlakom vodom.
2.

Tijesto zatim stavite na dasku koju ste posuli brašnom, pa ga nastavite mijesiti i rastanjivati, zatim premazivati uljem, pa ponovite postupak nekoliko puta.
3.

Potom ga oblikujte i stavite u odgovarajuću nauljenu tepsiju, koja uvijek mora biti veća od oblikovanog i rastanjenog tijesta, te pecite.

Facebook   Instagram   Tiktok