Strudla sa rogacima

Započeo jelajelena, Maj 14, 2011, 11:46:24 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Strudla sa rogacima

Za testo:
2 žumanceta,
1 kg brašna,
1/2 l mleka,
1 šolja šećera,
2 šoljice ulja,
1 kocka kvasca,
1 kašičica soli.
Za premazivanje:
1 žumance,
250 g margarina.
Za fil:

200 g rogača,
100 g ml. smokava
100 g šećera,
200 ml mleka,
1 kesica vanilin šećera,
1 limun,
2 kašike ruma,
malo cimeta,
1 belance.



Priprema testa:

Pomešati kvasac, kašičicu šećera i 3-4 kašičice brašna. Dodati toliko mlake vode da se dobije smesa srednje gustine. Posudu poklopiti i ostaviti na toplom mestu da kvasac naraste.
U brašno dodati uskisli kvasac i ostale sastojke pa umesiti testo. Podeliti na tri dela i premazati margarinom umućenim sa žumancetom.
Ostaviti da odstoji 60 minuta, a potom razvući i filovati.

Priprema fila:

Mleveni rogač, smokve nastruganu koru limuna, šećer i vanilin šećer preliti ključalim mlekom. Zatim, umešati rum i na vrh noža cimeta, pa ohladiti.
Ulupati belance i prstohvat soli u čvrst sneg a potom pažljivo umešati u ohlađen fil.
Napraviti 2 jufke svaku razviti i filovati nadevom.. uviti u rolat mozete premazati zumancetom. Pustiti strudlu da naraste 20 min pa je peci na 200C smanjiti na 180C 45min. Ohladjenu strudlu seci na tanjir, po zelji posuti prah secero zamirisanom vanilom...uzivajte prijatno

Facebook   Instagram   Tiktok