Špikovan svinjski but rolovan u slanini

Započeo jelajelena, Mart 27, 2014, 04:06:52 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Špikovan svinjski but rolovan u slanini

Sastojci

- 1,5 kg svinjskog buta
- 4-5 šargarepa
- 1/2 kg slanine isečene na listove
- 10 čenova belog luka
- so, biber, majčina dušica
- 3 dl crvenog vina


Priprema
Meso ostaviti da odleži dva-tri sata u pacu (još bolje ako prenoći). Nakon toga ga išpikovati (napraviti džepove u mesu) i u svaki staviti komad šargarepe i čen belog luka. Meso sa svih strana usoliti i peći u rerni sat i po na 150 stepeni. Nakon toga preko njega poređati listiće slanine, dodati vino i ostale začine, vratiti u rernu i peći još sat i po na istoj temperaturi.
www.kurir-info.rs

Facebook   Instagram   Tiktok