Pržena teleća džigerica

Započeo jelajelena, April 08, 2014, 06:54:06 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pržena teleća džigerica

Sastojci:
Za dvije osobe
300g
teleće jetre
malo
brašna
malo
soli
malo
bibera
malo
ulja
malo
bijelog isjeckanog luka

Način pripreme
Jetru opari, kožicu odstraniti i izrezati na tanke odreske.

Uvaljati u brašno sa jedne strane. Ugrijati ulje i staviti naglo da se peče sa one strane koja je uvaljana u brašno. Kada je pečena okrenuti je samo na kratko na drugu stranu.

Jetru pečenu soliti i biberiti.
Staviti je na tanjir i posuti sa fino isjeckanim bijelim lukom.

Preliti je sa mašću u kojoj se pržila u koju smo dodali malo vode da prokuha.

www.bosanskikuhar.ba

Facebook   Instagram   Tiktok