Miodrag Karadžić - Jesi li ti to došao da me vidiš?

Započeo Braca, Oktobar 22, 2024, 12:48:33 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Braca

Jesi li ti to došao da me vidiš?

Lica:
Gorčilo
Petrašin
Grozdana
Maksim
Zeljo
Miluša
Dimitrije

1.
(Scena je potpuno zatamnjena. U desnom uglu nejasno, kao u izmaglici naziru se dva lika. Gorčilo nervozno šeta, Prole sjedi i kuca na mašini. Jedino jasan, rezak Gorčilov glas narušava taj prividni mir.)
GORČILO: Ja, Gorčilo Zarubica, od oca Maksima Zarubice i majke pokojne Jevrosime Zarubice, rođen 7. 9. godine 1926, selo Virak, ovdašnja opština, svojevoljno, pri čistoj svijesti i ni od koga ne nagovoren, izjavljujem da svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu po ZK ulošku br. 678/45, ostsvljam svojoj ženi Grozdani Zarubici i testamentom svojevoljno određujem da mi na saranu ne može doć sin ni Petrašin Zarubica, ni njegova buduća žena Koviljka Ratković. Ako bidnu imali đece, đeca po svojem izboru, zato što je sin mi Petrašin Zarubica odlučio da, protiv moje volje ovoga sistema, oženi Koviljku Ratković, ćer ifobirovca i domaćeg izdajnika Koste Ratkovića, zvanog Zeljo, čiji je brat Vukota Ratković, zvani Lale, izjavio pred organima UDB-e godine 49.-te da sam ja, Gorčilo Zarubica, ukro zadružnu kobilu Lisu i istu prodo gurbetima, zbog čega sam bio osuđen na šest mjeseci strogog zatvora i na gubloenje prava glasa za tri godine od izlaaka. Testament načinjen dana 8. 8. godine 1965.-te.

2.
(Seoska kombinacija sobe i kuhinje. LJeto.)
Prijava/registracija

Facebook   Instagram   Tiktok