Ivana Gudelj - Kao da se držimo za ruke

Započeo Braca, Oktobar 28, 2024, 10:58:44 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Braca

Ivana Gudelj

Kao da se držimo za ruke

( za I. i M.)

Likovi:

Mama (60)

Tata(60)

Sonja(37)

Nera(26)

Lana(30)

Vanja(35)

Bruno(40)

*Godišnjica Filipove smrti.

1. GROBLJE

Lana sjedi pored groba. Ispred nje nalazi se hrpa cvijeća. Lana slaže buketić.

LANA:

Dragi Filip, ne znam kako da ti zahvalim što si mi poklonio srce. Iako se nikad nismo vidjeli ni upoznali imam osjećaj kao da smo cijeli život zajedno. Ja čak ni ne znam kako si izgledao. Željela sam pitati tvoju mamu, znaš, ja je redovito viđam na groblju, ali nikada joj ništa nisam rekla. Nemam pojma što da joj kažem. Mislim, nemam pojma što da joj kažem kad stojim pored nje. Inače bi je svašta pitala. O tebi, naravno. Znaš Filip, dok ja nisam dobila tvoje srce, ja sam bila potpuno drugačija. Iako me bolest sprečavala u puno toga. Znaš, moje je srce bilo slabo, ali jako se trudilo. Tvoje srce je drugačije. Kuca nekako lakše, ali imam osjećaj kao da mu baš i nije stalo. Možda me ne voli. Ne znam. Možda bi bilo bolje da sam dobila srce od neke žene. Moram ti nešto reći, ali obećaj mi da se nećeš ljutiti na mene. Ja znam da si ti meni produžio život, ali ja sam sve drugačije zamislila. Filip, ja ne živim onako kako sam htjela. Znam da to ne smijem pričati. Mnogi bi me smatrali ludom i nezahvalnom. Ali ja stalno mislim o tebi. Što bi ti radio?! Da li bi nešto napravio ovako ili onako?! Jesi li zadovoljan?! Ja ne živim svoj život. Mene je tvoje srce zarobilo. Ja svaki dan dolazim tebi na grob. Ponekad mi se ne ide, ponekad sam umorna, ali moram. Svaki put kad se približavamo grobu tvoje srce počne jače kucati. Veseli se tebi. Eto, morala sam ti to reći. Danas je godišnjica. Ne moram ti pričati kako danas tvoje srce luduje u meni.

2. STAN MAME I TATE

Mama i tata sjede za stolom. Tata je u trenirci. Gleda ispred sebe. Na stolu nalazi se šalica čaja. Mama je u haljini. Nenametljivo je našminkana. Kosa joj je uredno počešljana.

Ispred Mame nalazi se nekoliko albuma sa fotografijama. Mama prelistava albume, zastaje pored nekih fotografija, promatra ih. Tata ne reagira niti na fotografije niti na Mamine riječi. On gleda zamišljeno ispred sebe.

Prijava/registracija

Facebook   Instagram   Tiktok