Žarko Milenić - Voajer

Započeo Braca, Oktobar 28, 2024, 01:58:48 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Braca

Žarko Milenić

Voajer

(drama)

Osobe:
ELEONORA, 25
ALEN, 30
STARAC, 70
SUSJED, 40
SPIKERICA, 30
PROFESOR, 60
DIREKTOR, 50
AGENTICA, 35
GRADONAČELNIK, 50
SPISATELJICA, 35
GOSPOĐA, 50
SUSJEDA, 35
LOPOV, 30
PROLAZNICA, 20

Napomena:
Lik Gradonačelnika i Direktora, te Agentice i Spisateljice može glumiti ista osoba.

Spavaća soba s prozorom i novim namještajem. Francuski ležaj. Na u sredini zida je veliko ogledalo. Do ogledala lijevo je slika Adama i Eve. Desno je veliki TV ekran.

ELEONORA (off): Nevjerojatno.
ALEN (off): Što?
ELEONORA (off): Da su vrata otključana. Alene, rekao si mi da su bila zaključana!
ALEN (off): Ali, Eleonora, bila su... Trebala su biti zaključana. Ne znam...
ELEONORA (off): Kako ne znaš?
ALEN (off): Nisam prvi put povukao kvaku. Pretpostavio sam da su zaključana. Ni u snu nisam mogao pretpostaviti da su otključana i još da je ključ s one strane brave! Ključ za ovu bravu! Novi ključ!
ELEONORA (off): Na tvom mjestu ja bih provirila kroz ključanicu. Vidjela bih ključ.
ALEN (off): Da si zavirila ne bi vidjela ništa. Kako i možeš vidjeti kad je ključ u bravi!
ELEONORA (off): Zar te nije zanimalo kakav je stan? Što je unutra?
ALEN (off): A što može da se vidi kroz ključanicu vanjskih vrata? Ništa. Samo predsoblje... Dio predsoblja. Mali dio predsoblja... Ne, nisam virio. Mogao je netko naići i vidjeti me kako provirujem. Pomisliti da sam lopov. Da sam voajer. Da sam Veliki Brat... I da sam provirio ne bih ništa vidio kad je ključ u bravi... I bolje da nisam. Pomislio bih da je netko unutra. Da su vrata zaključana iznutra... Logično, zar ne?
ELEONORA (off): Pa jest...
ALEN (off): U tom slučaju bih digao ruke od svega. Digao bih ruke od stana i nadalje bi bili podstanari. Vječni podstanari.
ELEONORA (off): Da si samo povukao kvaku znao bi da je stan otključan. Mogao si uzeti ključ. Tako se nitko ne bi uselio prije nas.
ALEN (off): Svejedno. Ionako nas nitko nije pretekao. Stan je prazan.

Vrata se otvaraju. Ulazi prvo Eleonora, a za njom Alen.

Prijava/registracija

Facebook   Instagram   Tiktok