Đorđe Milosavljević - Gola vera

Započeo Braca, Oktobar 28, 2024, 02:01:04 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Braca

ĐORĐE MILOSAVLJEVIĆ

GOLA VERA

nije za pičkice

komedija

Lica:
GAGA
ŠUKI
SALE
DEVOJKA

(Dešava se tokom noći, na periferiji, u napuštenoj kući, viđenoj za rušenje. Sasvim levo otvor, sa koga su skinuta vrata. Desno - satruo,raspadnut dušek. Na sredini prozor bez stakla. Svuda šut i đubre. Jedna razdrkana stolica.Prizor je osvetljen farovima automobila, parkiranog ispred kuće. Sa uključenog radija se sve vreme čuje "plesna" muzika, mestimično prekidana Di-džejevim ofom. U toku je beskrajna igra na sreću, u kojoj se slušaocima dele neke bezvredne sitnice.Na levoj strani je Sale, vezan za stolicu, sa povezom preko usta. Glava mu je oborena na grudi, prema podu. Potpuno je nepomičan. Desno, na dušeku, Gaga siluje Devojku. Šuki joj drži ruke. Devojka se bezuspešno batrga, ali je Gaga bez problema kara.Čudno,aliDevojka ne proizvodi nikakav glas, samo vrlo tiho stenje. Gaga svršava. Skine se sa Devojke. Šuki je pusti i ustane. Ona klone i potom se okrene na drugu stranu, prema zidu.)
GAGA: Jesi za cigaretu?
ŠUKI: Jok. Bolje da krenemo.
GAGA: Nije bilo loše, je l da?
ŠUKI: Ma dao si joj do jaja. Bukvalno.(Smeju se.)
GAGA: Ovo ja zovem provodom. Bio sam mrtav umoran kad smo krenuli. Mislio sam da ću da puknem, dovde mi je došlo... Al sad sve izgleda nekako lepše.
ŠUKI: Svašta se dogodilo za kratko vreme.
GAGA: Nikad ne znaš šta donosi veče. To je činjenica. Popiješ pivo, duneš nešto, uđeš u kola, kreneš ka gradu. Kao da upadneš u televizor. Ceo svet se otvori pred tobom, sve je dozvoljeno, sve je moguće...
Prijava/registracija

Facebook   Instagram   Tiktok