Filip Vujosević - Halflajf

Započeo Braca, Oktobar 28, 2024, 02:08:27 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Braca

Filip Vujosević

HALFLAJF

(U nadi da će u Srbiji biti još mnogo ratova. Između generacija.)

Beograd, 2004. godine
Likovi:
KRIVI, 23
MILA, 18, njegova devojka
MILENICA, 14, Milina sestra
BOLE, 27, radi u PC igraonici
KILLER ZVEZDARA, 25
Dešava se u Beogradu, u metro stanici ''Vukov spomenik'', ovih dana.
0.
Nema nikoga na sceni.

GLAS KRIVOG:
Znači, samo jednom u životu sam zakl'o nekog lika. I naravno da je osećaj bio neverovatan. I naravno da sam imao utisak da se dešava nešto novo, nešto bitno. Najbolji sam. Najjači sam. Niko mi ništa ne može. Nikada. I sada će morati da nauče da me malo više poštuju... Uvek su pričali da je ludilo kada to prvi put uradiš. I naravno da bi' uživ'o kad bi' ponovo to uradio. Samo više nikad nisam im'o priliku. Ali sigurno hoću. Ne zvao se ja Krivi.

1.
Milenica, sama na sceni.

MILENICA:
Ovo leto je najbolje leto u mom životu. Znaš ono, kad će ti biti žao kad se završi i svako ode svojim putem i zabije se u svakodnevne stvari kao što su: jesen, zima i ostalo. Ove godine nisam pala na popravni iz hemije, i uspela sam da upišem srednju ekonomsku. Zajebavanje je do jaja. Mila je počela da me vodi sa sobom u grad. Smuvala se sa Krivim. I sad, tamo kod Vuka, ima ona metro stanica. Jedino nema pravog metroa. Bole tvrdi da to nije pravi metro. Samo lokalci koji voze do buvljaka. I na jednom i na drugom kraju linije je po buvljak. I ima tržni centar u kome niko nikada nije hteo da otvori radnju, jer nema rezona. Čak i ovi što idu na buvljak ne znaju da se iza belih vrata nalazi ceo jedan svet. O ovima što nikada ne silaze u stanicu da i ne govorim. Tačno između perona i garaže. E, tu mi izlazimo. Zbog Krivog. Jer su se tamo otvorile igraonice, to jedino tamo ide. Bole tvrdi da tamo ima ukupno oko trista –četristo kompjutera. A Krivi tamo visi po ceo dan. Igra Kauntere. Odnosno, Kaunter Strajk je puno ime igre, da budem precizna. Šen'est protiv šesn'est. Teroristi i kaunterteroristi se rokaju jedni protiv drugih. Svako krene iz svoje baze i onda se sretnu na sredini i tu se rokaju. Sa najrazličitijim oružjima. Ako imaš najviše ubistava, onda si najbolji na mapi. I posle pola sata, promene mapu, pa iz početka. Izgleda da je do jaja.. Ali Krivi je do jaja. I možda uđe u ekipu za turnir na Voždovcu. Pet na pet. Prva nagrada dvesta eura. I uglavnom, tamo je do jaja. I društvo. Bole, Killer Zvezdara, Krivi. I mnogo volim što se konačno družim sa starijima. Zato što su mnogo pametniji. I cela stanica je do jaja. I to je sagradio Sloba, još pre deset godina. Njegov sin je drž'o onaj Bambilend u Zaječaru.

Dolazi Mila i prekida je.

Prijava/registracija

Facebook   Instagram   Tiktok