Milena Depolo - Brazil

Započeo Braca, Oktobar 28, 2024, 05:39:51 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Braca

Milena Depolo

BRAZIL

LICA:

Marina, 23 godine

Boki, 27 godina

Zorica, 50 godina

SCENA I

Soba u kojoj nema žive duše, skromno opremljena i neuredna: dvosed koji služi i kao krevet, pripadajuća fotelja koja služi i za odlaganje stvari, stočić koji služi i kao pisaći sto i kao sto za ručavanje jedini su nameštaj. Telefon zvoni, ali je stanar očigledno odsutan, čuje se otključavanje vrata, Marina užurbano ulazi i diže slušalicu, ne stigavši ni da se skine. Nestrpljivo razgovara, povraća joj se.

MARINA:
Halo? ... (prevrne očima) Dobro jutro... Molim?... Ništa. (ponovi glasnije) Ništa... (vikne) Kažem: ništa!!! Pa, kako da razgovaram kad si me probudila u 8 ujutru! ... Da, sinoć sam nešto kasno legla, učila sam, da... Stićiću, ništa se ti ne sekiraj, uvek stignem, k'o da ne znaš... (postaje sve nervoznija) Jela sam!! Prejela sam se! Eksplodirala sam od hrane!!! ... Izvini, mama, molim te, nervozna sam malo pred diplomski... Važi, svratiću, dođi i ti ako hoćeš... Hajde, mamice, idem ja još malo da odspavam... Čujemo se...

Spusti slušalicu, skida kaput, izuva cipele, diže noge na sto, ispušta uzdah olakšanja, ponovo zvoni telefon, Marina baci kapu i šal koji su joj ostali u ruci, javi se odsečno.

Prijava/registracija

Facebook   Instagram   Tiktok