Milko Valent - Gola Europa

Započeo S.Teller, Oktobar 28, 2024, 06:19:50 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

S.Teller

MILKO VALENT

GOLA EUROPA

OSOBE

URBANA DJEVOJKA

VELIKA MAMA

RATNI VETERAN

REDATELJICA

AUTOR

PRVA MAŽORETKINJA

DRUGA MAŽORETKINJA

TREĆA MAŽORETKINJA

Napomena

Predstava nema stanke. Namjerno je ostavljeno dovoljno prostora za glazbene aplikacije po želji redatelja ili redateljice. Ja sam pružio samo osnovne natuknice. Također je moguć i mali glazbeni band smješten u dnu desnog kuta pozornice ispod videozida koji može izvesti bilo što iz europskog glazbenog naslijeđa. U suprotnom glazba se emitira s trake, ploča ili CD-a, a moguć je i mix pa i mjestimični soundtrack za neke dijelove predstave. Redatelj ili redateljica himne mogu koristiti po vlastitom nahođenju osim u onom slučaju kada sam definirao mjesto i vrijeme izvođenja neke himne. Isto tako ostavljeno je dovoljno prostora za dodatni raspored te izbor filmskog i video materijala na velikom videozidu (video screen) ili velikom bijelom platnu koje može poslužiti za projekcije, a koje je prozirno pa se radnja može vidjeti kroz njega. Ukoliko se redatelj ili redateljica ne žele koristiti spomenutom slobodom, neka ostave onako kako sam napisao.

U tišini i u polumraku na videozidu u dnu pozornice piše velikim crvenim slovima: SVE PRIČE SU ISTINITE. Na sredini scene samo je običan drveni lijes položen vodoravno prema publici. Na crnom lijesu sjedi Urbana djevojka. U lijevom kutu pozornice, više prema prosceniju, za malim pisaćim stolom sjedi Autor. Na stolu je kompjutor, a pokraj njega neki papiri u koje Autor s vremena na vrijeme nešto zapisuje. U prvom redu gledališta sjedi Redateljica, a sasvim na desnoj strani pozornice pokraj stolca stoji Ratni veteran.

Prijava/registracija

Facebook   Instagram   Tiktok