Vladimir Đurđević - Ne igraj na Engleze

Započeo S.Teller, Oktobar 29, 2024, 10:12:23 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

S.Teller

Vladimir Đurđević

Ne igraj na Engleze

(Iz iksa u ipsilon)

LICA:
PAUN – 35 godina, nezaposlen, dobro udat, koeficijent inteligencije – dvocifren, strastven kladioničar
BULE – 35 godina, nezaposlen, inteligentan ali beskoristan i naizgled ravnodušan, strastven kladioničar
PIKSI – 35 godina, doktor hitne pomoći, ženskaroš, slabić i, naravno, strastven kladioničar

PAUNOV STAN (dnevna soba)

(Telefon dugo zvoni. Na scenu utrčava Paun. Javlja se zadihano. Tokom razgovora skida jaknu, pali TV, vadi listić, ljubi ga i stavlja na sto. Prati rezultate na TV-u.)
PAUN: Alo?... A ti si?... Nigde nisam bio, ljubavi, kod kuće sam... Ne, ne, ma kakva kladionica te spopala. Tu sam, kod kuće, nigde nisam bio. Dogovorili smo se da je kladža prošlost... Što se ne javljam? Ne javljam se zato što sam bio u ve-ceu... Da u ve-ceu... Kako šta sam radio? Šta čovek može da radi u ve-ceu? Ijaaaooo!!! Vičem? Kako, zašto vičem? Vičem zato što mi kipi kafa... Ne, ne, ne pratim rezultate. Suzana, molim te, nemoj da paranoišeš. Ne pratim teletekst, nisam išao u kladionicu, sam sam i niko mi ne dolazi... Znam da to više nećeš da trpiš, ali kako može bilo ko da dođe, kad ja ne pratim Engleze... Otkud znam ko igra? Ljubavi, Englezi su uvek u ovo vreme, a i reko mi Piksi... Ama, neće doći kod mene, jer radi... Da, dežura danas, a i da ne dežura ne bi došao jer ja ne gledam... Radim. Radim, radim nešto na računaru, a posle idem da uzmem ono što smo se dogovorili... Sigurno. Tebe mi, ljubavi, ništa nemoj da brineš. Znam da ti je jako važno. Sve će da bude sređeno, a kad dođeš imam jedno iznenađenjce za tebe... Znaš ti dobro kakvim povodom samo se praviš nevešta maca lažljivica... M-hm... I ja tebe, ljubavi. Cmok. Ćao!... Jebena godišnjica. Ali zato Tobdžije biju iz svih oružja. Ajmo, momci! (Zvono na vratima.) Ajde, ulazi!
(Ulazi Bule.)
Prijava/registracija

Facebook   Instagram   Tiktok