Slobodan Obradović - Yankee Rose

Započeo Braca, Oktobar 29, 2024, 06:10:58 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Braca

Slobodan Obradović

Yankee Rose

(freak-folk-extravaganzza)

Beograd, 2008.

Lica:

Suzan Li Alvin a.k.a Amerika
Gđa Alvin, majka
Mali, sin
Muž, njegov otac
Milioner, star, vrlo star
Advokat
Fotograf
Baron
Surfer
Profesor
Crnac
Leri King & Opra
Tom Kruz
Publika

NIKO I NIŠTA

PUBLIKA: Po podu je razbacano seno radi potrebnog osećaja prirodnosti. Zidovi su ukrašeni trakama u srebrnastim bojama. Suzan Li će istovremeno učestvovati u dva različita vremenska toka. Ona je jedina koja je svesna te razlike. Mada ponekad i nije. Draga gospodo i malobrojne dame, Suzan Li Alvin!

SUZAN LI ALVIN: Divno vas je videti, hvala, hvala lepo, hvala najlepše gradonačelniče, predsedniče, mileni u drugom redu, poljubac od mame, ti si moj momak, znaš da jesi, svi ste moji gospodo, dame, ne zamerite, vi ćete ih odvesti kući da vas ušuškaju u krevet, ali večeras, dok su ovde, moji su Bog ih blagoslovio, u vremenu vladavine novca, može da se kupi sve pa i ljubav, molim jedan tužan tuš za sve preživele Bitlse. Od kad znam za sebe, ja znam da sam želela da mi kosa bude plava. Rodila sam se, međutim, smeđa i nervozna. Znam, zvuči bedno. Blondi. Bimbo. Plavuša. Em se priča da su glupe, em se šuška da su lake, em im ljudi ne veruju, em naleću na ludake. Slučajna rima. Ali ova plavuša koja stoji ispred vas, nije živela pod staklenim zvonom, ima mnogo raznih iskustava i sebe smatra tvrdim orahom. A mojoj kosi, inače, da se razumemo, ništa nije falilo: prirodan volumen, blistavi sjaj, bez peruti, stari recept, češalj u ruke, sto puta pred spavanje, sto puta kad ustaneš, samo ta boja... Jedan - platinasta plavuša.
Prijava/registracija

Facebook   Instagram   Tiktok